Výstraha před silnými bouřemi

20.07.2014 15:37

Na Česko se od západu ženou silné bouřky doprovázené přívalovými dešti. Území by měly zasáhnout v pondělí 21. 7. ráno. Místy by mohlo napršet až 70 mm, varují meteorologové. Krátkodobě by mohly stoupnout i některé hladiny menších toků. Objevit by se měly i kroupy a silný vítr.

https://www.novinky.cz/domaci/342766-na-cesko-se-zenou-silne-bourky-a-prutrze-mracen.html

 

Velmi silné bouřky by se měly v pondělí vyskytovat zpočátku na jihozápadě a západě Čech, postupně i ve středních a částečně v severních a východních Čechách. Bouřková činnost bude pokračovat i v noci na úterý a během úterý bude od severozápadu zvolna slábnout. Bouřky budou ojediněle doprovázeny přívalovým deštěm s úhrny během krátké doby až kolem 70 mm, nárazy větru kolem 25 m/s (90 km/h) a kroupami. V oblastech zasažených přívalovým deštěm bude docházet k přechodným rychlým vzestupům hladin vodních toků i s dosažením SPA.
Silné bouřky s ojedinělými úhrny kolem 40 mm, nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h) a kroupami jsou očekávány na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku, a to od pondělního odpoledne do úterního večera. Bouřky budou postupovat od jihu, východ a severovýchod území by měly zasáhnout pravděpodobně až v pondělí navečer a v noci na úterý.