Rekonstrukce zásahového vozu

14.06.2015 19:31

Po delší době, kdy nebyl čas na psaní článků jsme hodně pokročili. Dokončilo se rozvržení a umístění vybavení do bočních rolet, výroba nových vysouvacích polic na čerpadla, dále byl zvýšen strop kabiny o cca 3cm a celá kabina se potáhla černo-červeným kobercem. Byly odstraněny staré a nepříliš výrazné přídavné majáky na přední a zadní části vozidla, a nahradili jsme je zábleskovými LED blikači. Na přední straně jsou osazeny čtyři kusy a na zadní prozatím dva, ale počítáme ještě s jedním párem. U světel ještě zůstaneme, protože jsme na voze vyměnili i klasické žárovkové zadní sdružené lampy za krásné a hlavně bezúdržbové LEDkové lampy. Trochu pozlobila elektroinstalace, stávkovaly kompletně brzdová světla. Po několika dnech pátrání po příčině jsme zjistili, že v pojistkové skříňce je vypálený pin, pin právě pro brzdová světla, a proto jsme va vrakovišti sehnali pojistkovou skříň novou a je po problému.


Ovšem nejdůležitější práce se odvedla na čerpadle, které je kompletně zrepasované, včetně kompletních nových výtlakových a napouštěcích trubek, které jsou svařeny ze železných trubek a kolen a kompletně žárově pozinkovány pro vysokou trvanlivost. Výtlaky jsou celkem 4, na každou stranu dva a jsou vyvedeny v červené barvě. Dále je na levém boku modrá trubka, kterou se napouští voda do nádrže a je osazena uzavíracím ventilem a nerezovým sítkem proti nečistotám. Dále je na levé straně vyveden malý ventil pro možnost umytí rukou po zásahu, nebo napuštění vody do vědra.  Čerpadlo jsme sesadili, utěsnili, nalakovali a osadili novým hadicovým navijákem s tvarově stálou hadicí D25 o celkové délce 30m s kombinovanou proudnicí. Ještě zbývá vyrobit přímý přívod vody do čerpadla a osadit.


Dnes, v neděli 14. 6. v 17:30 jsme provedli zkoušku čerpadla a výsledek je parádní. Všechny výtlaky fungují tak, jak mají, naviják pro rychlý zásah taktéž. Objevila se pouze malá netěsnost na přívodu z nádrže, ale to je maličkost. Čerpadlo tlačí opravdu skvěle a jsme rádi, že se nám repase povedla.


Vaši hasiči