Memoriál Karla Švestky v Nučicích

25.06.2016 20:00

Dnes jsme se, v příšerném vedru, zůčastnili tradiční soutěže v požárním sportu v Nučicích. Letos se nám podařilo složit dvě dětská družstva, jedno družstvo žen a jedno mužů.

Po úvodním nástupu se šlo na věc. Pořadatelé připravili dvě dráhy, jednu pro děti a jednu pro družstva dospělých. První nastoupilo družstvo mužů a časem 27s nastavilo laťku hodně vysoko. Ihned po mužích šly na řadu ženy a časem 38s se okamžitě uchytily na prvním místě ve své kategorii.

Po převezení stroje na dráhu dětí se na řadu dostaly i naši mejmenší hasiči. Nutno podotknout, že startovaly proti daleko starším soupeřům a proto byly velmi znevýhodněni. Nevadí, naši špunti se nezalekli a i když výkonnostní rozdíl byl patrný, tak rozhodně nezklamali a předvedli parádní výkony.

Druhé kolo bylo ve znamení vylepšování dosažených časů!! Muži se zlepšili na 24s a ženy na 32s, což v konečném zůčtování znamenalo druhá místa pro obě družstva, což zejména u žen, které se složily narychlo, týden před soutěží, je parádní úspěch a jsme na naše "baby" náležitě pyšní!!! Porazilo je pouze družstvo "žen" z Jánské, za které ale startoval na pozici strojníka muž, což je proti pravidlům. Nicméně jsme si řekli, že nemá smysl se zbytečně handrkovat, protože i druhé místo je vynikající počin.


Dětem se druhá kola už tolik nepovedla a nakonec stačila na páte a šesté místo v konečném pořadí.   


Na výkony všech družstev se přijela podívat i naše paní Starostka Miluše Čančíková a troufám si tvrdit, že byla nejhorlivější fanynkou, za což jí moc děkujeme!!  


Michal Mrázek

velitel JSDHO Jinočany